1 dl tumedat Muscovado suhkrut
2 dl tumedat siirupit
0,5 tl soola
1 sidruni peenelt riivitud koor ja 0,5 sidruni mahl
1,5 tl jahvatatud kardemoni
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud nelki
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,25 tl jahvatatud muskaati
0,5 tl jahvatatud ingverit
soovi korral 1 tl tumedat rummi
1 muna
7-8 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
Sulata või ning lisa suhkur ja siirup. Kuumuta keemiseni ning lisa siis vürtsid ja sool. Lase segul jahtuda ning klopi siis hulka muna. Sõelu sekka kergitusainetega segatud jahu ning sega intensiivselt. Kuna jahu seistes paisub, siis jäta tainas pigem vedel kui liiga tugev. Parimad maitseomadused tekivad mitmepäevase seismise järel.
No comments:
Post a Comment